Dit zijn de mooiste fotolocaties in Tsjechië

Tsjechië is een fantastische bestemming voor je wandelvakantie. En je kan hier de mooiste foto’s maken. Tsjechië heeft romantische steden, wilde natuur, mytische kastelen en een veelzijdig landschap. Vooral het zogenaamde Golden Hour, tijdens zonsopgang en zonsondergang is onovertroffen. In dit artikel staan de mooiste fotolocaties van Tsjechië.

1. Praag

Het hele jaar door betovert de sfeer van de Praag haar bezoekers. De mooiste uitzicht heb je vanaf de toren van de St. Nicholaas kathedraal, het Oude Stadhuis en het Petřínpark. Afgezien van het historische centrum vol met smalle steegjes en wereldberoemde bezienswaardigheden zijn er ook moderne locaties waar je schitterende foto’s kunt maken, zoals Vnitroblock, de Žižkov TV-toren en het DOX museum van contemporary art met de bijzondere zeppelin op het dak. De metrostations van Praag en de fascinerende trappen in het Huis van de Zwarte Madonna zijn ook populair bij fotografen.

Een prachtige stad om doorheen te wandelen. Dus vergeet je wandelschoenen niet!

2. Boheems Zwitserland

Eén van de mooiste nationale parken van Tsjechië ligt op slechts twee uur rijden van Praag, aan de Duitse grens. Boheems Zwitserland is met haar bergkammen, kloven en rotsen een fotogenieke plaats. De lieveling van fotografen is het symbool van het park de Pravčická brána, de grootste natuurlijke zandstenen boog van Europa.

3. Zuid-Moravië

Zuid Moravië ligt vol wijngaarden, historische steden en traditionele wijnkelders. De betovernede chateaus Lednice en Valtice zijn absoluut het fotograferen en bezoeken waard. Onderweg van het ene naar het andere chateau zal je ook zeker de nodige foto’s schieten. Het Lednice-Valtice cultuurlandschap staat op de Werelderfgoedlijst en is één van de populairste bezienswaardigheden van Tsjechië.

De streek Pálava mag je als wijnliefhebber beslist niet missen.

Of wandel langs de wijnkelders in Petrov en Vrbice. In Petrov vind je witte huisjes met een hemelsblauwe onderkant wat doet denken aan de Griekse bouwstijl. En de wijnkelders in Vrbice lijken zo uit het hobbitdorp van de film Lord of the Rings geleend.

4. Boheemse Woud

Het is prachtig wandelen in de valleien en dichte bossen van het Boheemse woud. Hier vind je gletsjermeren, hoge hellingen en heel veel water. En tijdens je wandeling door het groene dak van Europa kan je gelijk profiteren van fotogenieke plekken. De natuur, ruines en glestjermeren maken prachtige plaatjes van jouw fotos!

5. De rivier de Moldau

Op veel plekken langs de rivier kun je prachtige foto’s maken van de slingerende Moldau. De wandeling naar Vyhlidka Maj is een mooie klim, en eindigt daarbij ook nog eens op één van de meest fotogenieke locaties van Tsjechië. (Fotocredits: Ales Motejl)