Winterwandelen in Sölden

De populariteit van winterwandelen neemt van jaar tot jaar toe. Met name in Oostenrijk en Zwitserland wordt ook steeds meer geadverteerd met de mogelijkheden die er zijn voor wandelaars in de winter. Of het nu mensen zijn die van rust en bewegen houden, senioren die zich te oud voelen om nog te skiën, maar wel van sneeuw houden, of echte outdoor liefhebbers. Steeds meer mensen gaan winterwandelen.

Eén van de wintersportgebieden die hierop ingespeeld heeft is de populaire wintersportbestemming Sölden. En dat is niet gek. Het dorpje, dat midden in de alpen ligt, heeft een geweldige infrastructuur. Er zijn veel accomodaties zoals appartementen, hotels en pensions. En natuurlijk zijn er ook veel wandelpaden. Deze waren al aangelegd voor het zomerseizoen, maar zijn ook erg geschikt om te wandelen in de winter.

De wandelpaden van Sölden

Er zijn in Sölden maar liefst 30 kilometer aan geprepareerde wandelpaden beschikbaar.  Deze paden zijn opgedeeld in wandelingen van 1 à 2 uur. De routes kan je twee kanten op afleggen. (als je een route de andere kant op loopt zie je echt andere dingen!). En natuurlijk kan je de routes ook achter elkaar afleggen. Je kan ook ’s morgens de ene wandeling nemen, lunchen in een restaurant in Sölden en dan ’s middags een andere route.

Hieronder staan een aantal van de wandelroutes in Sölden op een rij:

  • Sölden – Gaislachalm/Silbertal/Sonneck (duur ca. 2 uur)
  • Wandeling over de Dorfstrasse naar de Brunnenbergal (duur ca. 2 uur)
  • Panoramawandeling (duur ca. 2 uur)
  • De wandelroute naar de Stallwiesalm (duur ca. 1,5 uur)
  • Wandelen naar de Moosalm (duur ca. 45 min)

Hier staat meer informatie over winterwandelen in Sölden.

Neem een slee mee en kleed je warm aan!

Als er voldoende sneeuw ligt is het leuk om een slee mee te nemen. Want er zijn genoeg stukken die bergaf gaan, leuk om naar beneden te sleeën. Bedenk wel dat je de slee wel mee naar boven moet trekken, dus bepaal van te voren of het de moeite waard is.

Vergeet niet om je warm aan te kleden. Zorg voor een warme skibroek, handschoenen en en andere wintersportartikelen.