Wandelen in Karinthië

Karinthië is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. Daarmee is het ook gelijk de zonnigste deelstaat van Oostenrijk. Tijdens een zomervakantie in Karinthië, krijg je dus praktisch een ‘mooi weer garantie’ cadeau. Dat maakt deze regio uitermate geschikt voor een wandelvakantie.

Een bijzonder stukje Oostenrijk

Karinthië is een bijzonder stukje Oostenrijk. Niet alleen vanwege het klimaat. Het landschap en de regionale specialiteiten zijn minstens zo de moeite waard. Zo vind je hier veel meren. De meren zijn stuk voor stuk voorzien van helder water van drinkkwaliteit en bijna allemaal geschikt om in te zwemmen. Een vlakke wandeling langs een meer is natuurlijk perfect op een warme dag! Maar ook aan bergen is hier geen gebrek. Zomervakantie in Karinthië betekent namelijk bergen en meren. Je vind hier tevens één van de grootste natuurgebieden van Europa: Het Nationale park Hohe Tauern, inclusief de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Wandelen in Karinthie is dus zeker niet saai!

Of wat dacht je van wandelen in Karinthië rond de Milstätter See. De Millstätter See hoort tot de mooiste en grootste meren van Oostenrijk. Het imposante meer is omgeven met wandelpaden. Kies een willekeurige verblijfplaats aan dit prachtige meer en je kan dagenlang wandelen.

Liever wandelen op grotere hoogte

Wandel je liever wat hoger in de bergen, maar heb je geen zin om al deze hoogtemeters te voet af te leggen? Ook dat is geen probleem. Er zijn voldoende zomerliften in Karinthië. Neem een zomerlift omhoog en begin je wandeling op grote hoogte met een mooi uitzicht. Dit kan bijvoorbeeld op het ‘Drielandenpunt – Dreiländereck” of bij de Gerlitzen kabelbaan. Beide bevinden zich in de omgeving van Villach.

Wandelen in Karinthië op de gletsjer

Wil je een echt bijzondere wandelervaring opdoen? Dan is er ook nog een zomerlift naar de Molltaler Gletsjer. Vanaf hier kan je diverse prachtige wandelingen maken. Let goed op de aangegeven moeilijkheidsgraad op de markeringsborden. Sommige wandelingen zijn best pittig. Daarbij kan het behoorlijk koud zijn op de gletsjer, ook in de zomer. Neem voor de zekerheid warme kleding mee.

De Molltaler gletsher

Wandelen in Karinthië ook leuk in de herfst

Karinthië is een populaire bestemming in Oostenrijk. In de zomer brengen velen Italianen, Hongaren, Oostenrijkers, Duitsers en Nederlanders hier graag hun vakantiedagen door. Gelukkig is er doorgaans altijd wel een passende accommodatie te vinden. Maar wil je genieten van meer rust en ruimte tijdens je wandelvakantie? Dan kan je Karinthië beter in de herfst bezoeken. Vanaf half september begint hier het absolute laagseizoen, maar zijn de temperaturen doorgaans nog mild tot zomers. Ook is de kans op onweersbuien veel kleiner dan in bijvoorbeeld augustus. En daarbij geniet je tijdens de herfst van de prachtige gouden herfstkleuren. Kijk wel voor dat je een wandeling plant even nauwkeurig of de gekozen berghut nog open is. Wanneer het laagseizoen begint, zijn veel horeca gelegenheden voor 1 of 2 dagen per week gesloten.