Een goede draadloze koptelefoon voor wandelen

Wat is een goede draadloze koptelefoon voor wandelen. Wanneer je graag naar je favorieten muziek, podcast of misschien zelfs meditatie luistert tijdens het wandelen, dan is dat natuurlijk het fijnst met een draadloze koptelefoon.

Waar hardlopers vaak kiezen voor oortjes (zogenaamde in-ear oordopjes), kan je voor wandelen heel goed voor een draadloze koptelefoon over de oren kiezen. Met een over ear koptelefoon heb je een aantal voordelen ten opzichte van de kleinere koptelefoons. Hieronder zetten we deze voordelen op een rij.

Voordelen van een draadloze koptelefoon tijdens wandelen

De koptelefoon sluit rond het oor aan, hierdoor drukken ze niet op je oren of in je oren en dragen ze comfortabel.

 Je raakt een draadloze over ear koptelefoon niet zo snel kwijt als zo’n klein oortje.

Uiteraard zijn er ook nadelen ten opzichte van kleinere modellen.

Zo zijn deze koptelefoons snel ‘warm’ en niet heel geschikt om intensief te sporten. Voor wandelaars echter geen echte nadelen, vinden wij.

draadloze koptelefoon voor wandelen

Hoe werkt een draadloze koptelefoon

Een draadloze koptelefoon voor wandelingen kan je aansluiten op je mobiele telefoon (door middel van een blue tooth verbinding). Zo kan je tijdens het wandelen genieten van je favorieten podcast, muziek of ander geluid. Je kan ook telefoon gesprekken voeren via je draadloze koptelefoon, mocht dat noodzakelijk zijn.

Zorg dat je de te luisteren muziek of podcast voor het wandelen alvast download. Zo beperk je het data gebruik op je telefoon. Je voorkomt zo ook dat je muziek of podcast ‘vastloopt’ omdat je ergens geen verbinding hebt.

Een draadloze koptelefoon moet regelmatig opgeladen worden. Zorg dus dat je na een lange wandeling altijd de tijd neemt om hem weer op te laden. Het zou zonde zijn als je telefoon halverwege je wandeling opeens leeg is en je daardoor niet verder kan luisteren.

De beste draadloze koptelefoon voor wandelen

Wil je zeker weten dat je een goede draadloze koptelefoon koopt om mee te wandelen? Kies dan voor één van de beste draadloze koptelefoons. Of kies een koptelefoon die specifiek gemaakt is om mee te sporten. Bijvoorbeeld de Bose 700, onze persoonlijke favoriet.

Let erop dat de koptelefoon schoongemaakt kan worden (leer heeft hier de voorkeur) of dat deze verwisselbare oorkussens heeft. Zo voorkom je dat je de oorkussens heel vies worden of kapot gaan.

Favoriete muziek voor tijdens het wandelen

Wandel je graag met muziek? Neem dan de tijd om een fijne playlist te maken voor je wandelingen. Of maak verschillende playlists, voor verschillende wandelingen. Een relaxing playlist of juist iets meer motiverende muziek? Of kies eens voor een wandelmeditatie.

Hierbij wordt je je bewust van je lichaam, hoe je je voeten neerzet, maar ook van je omgeving. Ideaal om even helemaal uit je reguliere denkpatronen te stappen.

Ook zijn podcasts heel fijn om te luisteren tijdens het wandelen. Typ gewoon een onderwerp in wat je interesseert en kijk wat er naar voren komt. Maak hiervan een playlist en kies voordat je gaat wandelen de podcast die je op dat moment aanspreekt.

Wanneer je niet wil dat je afspeellijst onderbroken wordt door inkomende telefoontjes, dan kan je dit bij de geluidsinstellingen aanpassen. Ga door voor naar instellingen stel deze in voor audio, maar niet voor bellen.

Draadloze koptelefoon merken

De beste draadloze koptelefoon is een persoonlijke keuze. Er zijn ondertussen heel veel merken draadloze koptelefoons. De merken die je tijdens je keuze in overweging kan nemen zijn onder anderen:

Kies voor je wandelingen een koptelefoon die comfortabel zit. Daarbij is het fijn om voor leer te kiezen, wat makkelijk schoonmaakt. Of voor verwisselbare oorkussens. Let erop dat de koptelefoon niet teveel drukt op de bovenkant van je hoofd of op je oren, dit draagt niet lekker over langere tijd. De keuze van een goede koptelefoon voor wandelen is persoonlijk. Neem dus de tijd om te vergelijken en bezuinig niet op comfort. Een goede draadloze koptelefoon gaat jarenlang mee. Een beetje uitzoeken en investeren betaalt zich dubbel en dwars terug!